“Yoga zorgt er voor dat ik ontspan, niet alleen in mijn lijf maar ook in mijn hoofd.”

In 2008 maakte ik voor het eerst kennis met yoga. ‘Ashtangayoga’. Ik was er meteen helemaal weg van. De eerste jaren beoefende ik enkele keren per week deze yogavorm en in 2010 volgde ik een Ashtanga yoga docenten opleiding. Als ontspannen tegenhanger voor deze dynamische yogavorm ben ik later ook een opleiding ‘Yin yoga’ gaan volgen. Om mijzelf meer te verdiepen en verbreden heb ik ook cursussen ‘yoga anatomie’ en ‘yin yoga medicine’ gevolgd.

Voor mij is yoga vooral een fijne manier van bewegen. Het maakt en houdt me soepel, sterk en fit. En daarbij heb je alleen maar jezelf nodig (en eventueel een yogamatje). Het zorgt ervoor dat ik ontspan. Niet alleen in mijn lijf maar ook in mijn hoofd. Bovendien maakt het me bewust. Er zit een traagheid in het bewegen waardoor ik steeds beter ben gaan voelen wat goed voor me is en wat niet. Eerst is dat vooral gericht op het bewegen maar later ook op wat ik eet, hoe ik met anderen omga en hoe ik mij wil verhouden tot de wereld om me heen.

Ik hoop in de studio ook anderen te inspireren, bewuster te maken, te laten ontspannen in de yogavorm die jou het beste past. Om zo samen te zijn en te streven naar een mooiere wereld.

Pas goed op jezelf en op de mensen en dieren om je heen. Ik hoop je snel te ontmoeten in 1 van de lessen.

Suzan