Yoga is the journey of the self through the self to the self

‘Bhagavad gita’

Stoel Yoga

 

Stoelyoga is de ideale manier om (weer) yoga te doen als je leeft met fysieke beperkingen, chronische pijn of ziekte, ernstige vermoeidheid en/of aanhoudende pijnklachten.

Als je niet op de grond wil of kan zitten of liggen, als je dagelijks geconfronteerd wordt met pijn of fysieke beperkingen, bijvoorbeeld door fibromyalgie, reuma of rugklachten, dan bieden we een Hatha yogales die speciaal ontwikkeld is voor jou. Het (opnieuw leren) bewegen binnen de grenzen van je lichaam geeft vertrouwen. Op een zachte, vriendelijke wijze omgaan met je lichaam, kan de manier waarop je je lichaam ervaart veranderen.
Volledige aandacht, opmerkzaamheid (mindfull zijn), zachtheid, herhaling van oefeningen, een moment van rust en ontspanning, even niets moeten. Deze ingrediënten hebben een positieve invloed op de beleving van bewegen en de eventuele pijn en stress die gepaard kan gaan met lichamelijke klachten. En daarin kom je zeker (fysieke) grenzen tegen. Belangrijk is om je daar bewust van te zijn en ze vervolgens te leren bewaken.
Veel oefeningen worden (ook) aangeboden op de stoel of liggend. Dit maakt de les ook toegankelijk als je niet lang kunt staan of niet op de grond wilt of kunt zitten. Zo wordt yoga mogelijk voor iedereen en elk lichaam!
Deze les is altijd in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers. Kijk op de knop voor de lestijd.