CrossFit en Yin Yoga betekenen voor mij, werken aan je zwakheden. Ongeacht je leeftijd, beperking of achtergrond, je komt voortdurend voor een nieuwe fysieke en geestelijke uitdaging te staan; je raakt nooit uitgeleerd; je inzet wordt beloond; je blijft groeien.

Mijn naam is Gaëlle, Yin Yoga Teacher, CrossFit level 1 trainer en voedingsdeskundige.

Ervaring
Na jaren recreant hardloper te zijn geweest en een Burn-out te hebben gehad, ben ik 6 jaar geleden in aanraking gekomen met CrossFit. Ik begon met 1 uur in de week en inmiddels is dit uitgegroeid naar een passie zonder einde.
Omdat CrossFit tot de extreme sporten behoort is het tevens belangrijk je balans te waarborgen. Daarvoor heb ik kort geleden de opleiding Yin Yoga Teacher gedaan omdat ik uit eigen ervaring heb ondervonden wat deze vorm van yoga voor mij betekent. Deze opleiding heeft een eigenschap van mij naar boven gehaald waarvan ik niet wist dat die zo sterk is; mijn ervaring en bevindingen met anderen delen, les geven.

Lesgeven
Yin Yoga stretching en primal movements gaan verder dan gewone stretching. Het is goed voor de doorbloeding van de spieren, ruimte creëren voor de zenuwen en bloedbanen, maar vooral voor het soepel houden van je bindweefsel (fascia). Intensief sporten versus goede stretching kan de sportprestatie verbeteren, mogelijk blessuregevoeligheid verkleinen maar ook zeker ook de balans in het lichaam terugbrengen.

Groeten Gaëlle

Gaëlle