Mijn eerste aanraking met yoga was Hatha yoga. Met deze vorm van yoga ben ik begonnen om mijn ademhaling te verbeteren. Nadat ik een jaar door Midden- en Zuid Amerika had gereisd kwam Ashtanga yoga op mijn pad. Dat is nu ruim 8 jaar geleden.
Deze actievere vorm van yoga paste zowel fysiek als mentaal beter bij mij. 1 Keer in de week op mijn mat staan werd al snel 2 tot 3 keer per week. Ik merkte niet alleen dat mijn lichaam sterker werd, maar vooral de innerlijke rust die ik vond in yoga deed mij erg goed. Op drukke momenten vind ik het heerlijk om juist dan mijn yogamat uit te rollen en weer even terug bij mijzelf te komen.

Om meer verdieping te krijgen in Ashtanga Yoga heb ik een paar jaar geleden een teacher training gevolgd. Dit gaf mij verdere inzichten wat yoga kan doen voor lichaam en geest. Yoga brengt voor iedereen wat anders, maar ik denk dat voor iedereen geldt dat je bewuster in het leven staat. Voor mij geeft Ashtanga yoga innerlijke rust, verdieping en in balans zijn.
Juist door de hectiek van de dag is yoga een moment voor jezelf. Ik denk dat je door yoga beter kunt concentreren en met een helder perspectief de wereld in kan kijken. Dit wil ik mijn leerlingen graag overbrengen in hun eigen practice.

Désirée