Eind 2005 kwam ik op de sportschool in aanraking met poweryoga. Een vriendin vroeg me mee te gaan naar een yogales. Ik was niet meteen de eerste keer overtuigd maar ik besloot het toch een kans te geven.

Na een paar maanden voelde ik het effect van yoga en vanaf die tijd is het een onmisbaar onderdeel van mijn leven. Ik ontdekte dat Ashtanga yoga uitdagend en dynamisch is en helemaal niet zweverig! Je wordt er sterk en veerkrachtig van, zowel lichamelijk als mentaal. Het heeft mij geholpen mijn rugzakje leeg te maken, weer bij mezelf terug te komen en te durven vertrouwen op mijn gevoel. Gaandeweg merkte ik dat mijn hart ligt bij de authentieke Ashtanga yoga. Dat wat ik tegenkom op mijn yogamatje tijdens mijn dagelijkse practice zijn voor mij een metafoor voor het dagelijkse leven. Yoga leert je rustig te blijven ademen ongeacht de situatie.

Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in yoga, niet alleen door er veel over te lezen maar ook door het volgen van workshops en teachertrainingen bij onder andere Manju Jois, David Swenson, Luke Jordan en Robert Boustany. Omdat ik mijn passie voor yoga graag deel met anderen, heb ik in 2010 een docentenopleiding gevolgd. In 2013 heb ik een maand in Mysore, India, doorgebracht om me nog verder te verdiepen in alle aspecten van yoga. Daarbij bevestigen de inzichten uit mijn studie psychologie de positieve rol van yoga voor een ieder. Het liefst wil ik iedereen laten ervaren wat yoga met je kan doen.

Ik ontmoet door yoga heel veel lieve, warme, bijzondere mensen waar ik veel van leer. Dit voelt elke keer weer als een warm bad.